Kucharz
Chcesz awansować lub zdobyć całkowicie nowe kwalifikacje, które zawsze są potrzebne?
Kurs kucharski jest właśnie dla Ciebie!
Kurs kucharski idealnie nadaje się dla osób, które uwielbiają gotować, czerpią z tego ogromną satysfakcję, jednak nie do końca znają wszystkie nowoczesne techniki sporządzania posiłków dla siebie, swoich bliskich czy klientów.
Kurs kucharski realizowany w Rzeszowie. Zajęcia odbywają się w kameralnych grupach, liczba miejsc jest ograniczona.
Do czego przygotuje mnie ten kurs?
Dobry zawód jest dziś gwarancją spokojnego życia. Zwłaszcza taki, w którym łatwo jest znaleźć pracę.Kurs kucharski I i II stopnia umożliwia uzyskiwanie i uzupełnianie wiedzy, umiejętności i kwalifikacji zawodowych. Celem kursu kucharza jest zdobycie przez uczestników wiedzy i umiejętności przygotowywania różnego rodzaju potraw. Kursanci po ukończeniu kursu będą potrafili ocenić jakość surowców oraz półproduktów używanych w punktach gastronomicznych. Ponadto zdobędą wiedzę z zakresu surowców gastronomicznych, przygotowania stanowiska pracy, obróbki wstępnej surowców, struktury organizacyjnej zakładu gastronomicznego, wymogów systemu HACCP w gastronomii, a także podstawy obsługi kasy fiskalnej.
Do kogo adresowany jest ten kurs?
Nasz kurs kucharski skierowany jest zarówno do osób, które chciałyby poszerzyć swoją dotychczasową wiedzę i zainteresowania, jak również dla osób bez wcześniejszego doświadczenia, które marzą o zdobyciu nowych umiejętności i chciałyby wykorzystać swój potencjał. Na szkolenie zapraszamy więc pasjonatów gotowania, osoby, które planują podjąć pracę w gastronomii i chcą zdobyć wiedzę i umiejętności praktyczne niezbędne w pracy kucharza.
Szkolenie: kucharz będzie idealne dla kucharzy, szefów kuchni, szefów restauracji, pozostałych pracowników lokali gastronomicznych, a także amatorów, dla których największym zamiłowaniem jest sporządzanie wszelakich potraw.
Jakie umiejętności nabędę po odbyciu tego kursu?
Jako uczestnik kursu kucharskiego:
- zapoznasz się z nowymi trendami sztuki kulinarnej na stołach,
- otrzymasz praktyczne wskazówki dotyczące receptur potraw, ich kalkulacji oraz zestawienia kosztów,
- poznasz aranżacje potraw na stołach i sposoby ich ekspozycji,
- zwiększysz konkurencyjność obiektu gastronomicznego dzięki profesjonalnie wyszkolonemu zespołowi pracowników,
- wykształcisz umiejętności sporządzania potraw i sposobów ich podawania,
- nauczysz się posługiwania normami obowiązującymi w gospodarce żywnościowej,
- poznasz zasady właściwego wykorzystania receptur gastronomicznych,
- nauczysz się stosować zasady bezpieczeństwa zdrowotnego żywności,
- wykształcisz umiejętność oceniania przydatności surowców i półproduktów do obróbki kulinarnej,
- otrzymasz wskazówki w sposobach przeprowadzania obróbki wstępnej i obróbki cieplnej,
- nauczysz się profesjonalnego sporządzania zup, sosów i potraw z różnych produktów oraz dobierania dodatków do różnych potraw,
- zapoznasz się z obsługą maszyn, urządzeń oraz kasy fiskalnej.
Gdzie mogę podjąć pracę po ukończeniu kursu?
Po ukończeniu szkolenia kucharskiego możesz pracować przede wszystkim na stanowisku kucharza zarówno w małej gastronomii jak i w dużych przedsiębiorstwach gastronomicznych. Kurs w naszej firmie pomoże Ci awansować w obecnej pracy na stanowisko szefa kuchni, bądź znaleźć nową, świetnie płatną i rozwijającą pracę w wielu lokalach gastronomicznych. Po ukończeniu kursu w naszej firmie bez problemu będziesz mógł starać się o pracę w firmach kateringowych. Restauracje, hotele, lokale gastronomiczne nie tylko w Polsce, ale i w całej Unii Europejskiej poszukują osób znających się na gotowaniu posiadających zaświadczenie o ukończeniu kursu kucharskiego. Ważne jest aby wiedza była oparta o umiejętności praktyczne, które nasz kurs zapewnia.
Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?
Czy warto nauczyć się po prostu gotować? A może lepiej poznać kunszt sztuki kulinarnej? Przeczytaj o tym czy warto się uczyć, poznaj głodnych wiedzy. Placówka kształcenia Buona Akademia Italiani zachęca do wzięcia udziału w kursie kucharskim ze względu na największą liczbę godzin szkoleniowych na rynku przy najniższej cenie. Posiadamy w pełni wyposażone sale szkoleniowe, współpracujemy z wieloma najlepszymi hotelami, restauracjami i szkołami w całej Polsce, a uczestnikom gwarantujemy niezbędne materiały do nauki. Zajęcia odbywają się w rożnych hotelach i restauracjach zgodnie z określonym harmonogramem. Niezwykle doświadczona kadra wykładowców doskonale przygotuje uczestników do egzaminu oraz do przyszłej pracy.