Kurs Kucharza

Home  >>  Kurs Kucharza

Kucharz


Chcesz poznać techniki profesjonalnego sporządzania potraw?
Chcesz awansować lub zdobyć całkowicie nowe kwalifikacje, które zawsze są potrzebne?
A może jesteś pasjonatem gotowania?
Kurs kucharski jest właśnie dla Ciebie!


Kurs kucharski idealnie nadaje się dla osób, które uwielbiają gotować, czerpią z tego ogromną satysfakcję, jednak nie do końca znają wszystkie nowoczesne techniki sporządzania posiłków dla siebie, swoich bliskich czy klientów.

Kurs kucharski realizowany w  Rzeszowie. Zajęcia odbywają się w kameralnych grupach, liczba miejsc jest ograniczona.


Do czego przygotuje mnie ten kurs?

Dobry zawód jest dziś gwarancją spokojnego życia. Zwłaszcza taki, w którym łatwo jest znaleźć pracę.Kurs kucharski I i II stopnia umożliwia uzyskiwanie i uzupełnianie wiedzy, umiejętności i kwalifikacji zawodowych. Celem kursu kucharza jest zdobycie przez uczestników  wiedzy i umiejętności przygotowywania różnego rodzaju potraw. Kursanci  po ukończeniu kursu będą potrafili ocenić jakość surowców oraz półproduktów używanych w punktach gastronomicznych. Ponadto zdobędą wiedzę z zakresu surowców gastronomicznych, przygotowania stanowiska pracy, obróbki wstępnej surowców, struktury organizacyjnej zakładu gastronomicznego,  wymogów systemu HACCP w gastronomii, a także podstawy obsługi kasy fiskalnej.


Do kogo adresowany jest ten kurs?

Nasz kurs kucharski skierowany jest zarówno do osób, które chciałyby poszerzyć swoją dotychczasową wiedzę i zainteresowania, jak również dla osób bez wcześniejszego doświadczenia, które marzą o zdobyciu nowych umiejętności i chciałyby wykorzystać swój potencjałNa szkolenie zapraszamy więc pasjonatów gotowania, osoby, które planują podjąć pracę w gastronomii i chcą zdobyć wiedzę i umiejętności praktyczne niezbędne w pracy kucharza.

Szkolenie: kucharz będzie idealne dla  kucharzy, szefów kuchni, szefów restauracji, pozostałych pracowników lokali gastronomicznych, a także amatorów, dla których największym zamiłowaniem jest sporządzanie wszelakich potraw.


Jakie umiejętności nabędę po odbyciu tego kursu?

Jako uczestnik kursu kucharskiego:

  • zapoznasz się z nowymi trendami sztuki kulinarnej na stołach,
  • otrzymasz praktyczne wskazówki dotyczące receptur potraw, ich kalkulacji oraz zestawienia kosztów,
  • poznasz aranżacje potraw na stołach i sposoby ich ekspozycji,
  • zwiększysz konkurencyjność obiektu gastronomicznego dzięki profesjonalnie  wyszkolonemu zespołowi pracowników,
  • wykształcisz umiejętności sporządzania potraw i sposobów ich podawania,
  • nauczysz się posługiwania  normami obowiązującymi w gospodarce żywnościowej,
  • poznasz zasady właściwego wykorzystania receptur gastronomicznych,
  • nauczysz się stosować  zasady bezpieczeństwa zdrowotnego żywności,
  • wykształcisz umiejętność oceniania przydatności surowców i półproduktów do obróbki kulinarnej,
  • otrzymasz wskazówki  w sposobach przeprowadzania obróbki wstępnej i obróbki cieplnej,
  • nauczysz się profesjonalnego sporządzania zup, sosów i potraw z różnych produktów oraz  dobierania dodatków do różnych potraw,
  • zapoznasz się z obsługą maszyn,  urządzeń oraz kasy fiskalnej.

Gdzie mogę podjąć pracę po ukończeniu kursu?

Po ukończeniu szkolenia kucharskiego możesz pracować przede wszystkim na stanowisku kucharza zarówno w małej gastronomii jak i w dużych przedsiębiorstwach gastronomicznych. Kurs w naszej firmie pomoże Ci awansować w obecnej pracy na stanowisko szefa kuchni, bądź znaleźć nową, świetnie płatną i rozwijającą pracę w wielu lokalach gastronomicznych. Po ukończeniu kursu w naszej firmie bez problemu będziesz mógł starać się o pracę w firmach kateringowych. Restauracje, hotele, lokale gastronomiczne nie tylko w Polsce, ale i w całej Unii Europejskiej poszukują osób znających się na gotowaniu posiadających zaświadczenie o ukończeniu kursu kucharskiego. Ważne jest aby wiedza była oparta o umiejętności praktyczne, które nasz kurs zapewnia.


Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?

Czy warto nauczyć się po prostu gotować? A może lepiej poznać kunszt sztuki kulinarnej? Przeczytaj o tym czy warto się uczyć, poznaj głodnych wiedzy. Placówka kształcenia Buona Akademia Italiani zachęca do wzięcia udziału w kursie kucharskim ze względu na największą liczbę godzin szkoleniowych na rynku przy najniższej cenie. Posiadamy w pełni wyposażone sale szkoleniowe, współpracujemy z wieloma najlepszymi hotelami, restauracjami  i szkołami w całej Polsce, a uczestnikom gwarantujemy niezbędne materiały do nauki. Zajęcia odbywają się w rożnych hotelach i restauracjach zgodnie z określonym harmonogramem. Niezwykle doświadczona kadra wykładowców doskonale przygotuje uczestników do egzaminu oraz do przyszłej pracy.

Powiązane zdjęcia:

Facebook

Loading...