Szkolenia z Kuchni Slow Food 2018

Home  >>  Szkolenia z Kuchni Slow Food 2018

Organizujemy szkolenia podczas których poznają Państwo tajemnice kuchni włoskiej  z każdego regionu Włoch.

Mocny akcent kładziemy na rzadko spotykaną w Polsce kuchnię rzymską.

Poznamy tajemnice kuchni slow food. 


W ramach warsztatu szef kuchni, wychowany we Włoszech , Krystian Szymaniewicz nauczy Państwa przyrządzać: antipasti – przystawki, dania pierwsze (primi) – pasty i risotta, dania drugie (secondi) – owoce morza, ryby i mięsa oraz klasyczne włoskie desery (dolci).

Gwarantujemy świetną zabawę się przy wspólnym gotowaniu. Warsztaty kulinarne organizujemy na terenie całej Polski. Czas trwania spotkania: 4-5 godzin.

Organizacja warsztatów kulinarnych dla firm. Nasze warsztaty kulinarne sprawdzają się idealne jako imprezy integracyjne dla pracowników firm.

Pracownicy, pod okiem prowadzącego szkolenie, będą gotować klasyczne włoskie dania. Nauka gotowania składa się z części teoretycznej, praktycznej oraz wspólnej degustacji. W atmosferze wspaniałej zabawy, wszyscy będą starali się uzyskać jak najlepszy efekt końcowy swojej pracy. Warsztaty kierujemy do szerokiego kręgu amatorów gotowania, niezależnie od poziomu zaawansowania.

Mini warsztaty kulinarne dla dzieci. Mamy także propozycję dla dzieci – kulinarna przygoda, podczas której mali pasjonaci poznają tajniki włoskiej kuchni, świetnie się przy tym bawiąc. Nasz szef kuchni – Krystian Szymaniewicz nauczy dzieci jak przygotowywać proste i smaczne potrawy, a także zwróci ich uwagę na podstawowe zasady bezpieczeństwa w kuchni. Przekonamy do włoskiej kuchni nawet największego niejadka!

Organizacja i obsługa cateringowa prywatnych uroczystości Organizujemy prywatne kolacje w Państwa domu wg ustalonego wspólnie menu. Zajmujemy się organizacją i obsługą przyjęć, rocznic oraz uroczystości rodzinnych.

Proponujemy także alternatywny sposób organizacji kolacji, podczas której gotują Państwo wspólnie z Krystianem Szymaniewicz. Gotowanie ze znajomymi lub rodziną, a później degustacja przygotowanych dań są atrakcyjnym sposobem spędzenia czasu.

Eventy kulinarne podczas wyjazdów integracyjnych dla firm. Proponujemy tzw. live cooking, czyli gotowanie na żywo, jako urozmaicenie imprez firmowych. Zaangażowanie uczestników w proces gotowania zależy od wybranego przez Państwa wariantu – pokaz kulinarny, szkolenie lub konkurs.


Sektor biznesowy.

W sektorze biznesowym proponujemy:


– doradztwo kulinarne przy otwieraniu restauracji

– pomoc w organizacji zaplecza kuchennego oraz w rekrutacji brygady kuchennej, obliczanie gramatur, opracowanie kart menu wraz z instruktażem, wsparcie w czasie rozruchu restauracji

– odświeżenie menu restauracji

– pomoc przy budowaniu nowych, sezonowych kart menu

– treningi kulinarne dla kucharzy

– podnoszenie umiejętności zawodowych kucharzy

– opracowywanie receptur na zamówienie

– prowadzenie konkursów kulinarnych wraz z zarządzaniem logistycznym zapleczem gastronomicznym

– organizacja pokazów kulinarnych, a także warsztatów i szkoleń dla szkół gastronomicznych

– szkolenia dla pracowników gastronomii

– promocja marek

– cooking emergency

– pomoc w nagłych przypadkach gdy np. potrzeba zastąpić szefa kuchni lub pokierować szybkimi zmianami w funkcjonowaniu restauracji.

Facebook

Loading...