Wszyscy wszystko wiedzą o oliwie ale nikt nie wie nic o oliwie smakowej przygotowywanej w Buona Akademia Italiana dla bardzo określonego grona ludzi, bo u Nas nie liczy się ilość lecz w tym przypadku jakość i czas oraz sposób produkcji takiej oliwy smakowej zanim trafia na rynek wybranych gości a wszelkie tajniki przywiezione prze naszego Trenera w Buoana Akademia Italiana Pana Krystiana Szymaniewicza są bardzo skryte podczas procesu jej produkcji.
Niby zawsze się dzieli wiedzą bez granicznie ale to co w sercu głęboko skrywa , zawsze pozostawia sobie , co nie oznacza że nie dzieli się smakiem i tą właśnie wspaniałą oliwą i jego również wspaniałymi przetworami. Na jakość oliwy Extra Virgen wpływ ma kilka czynników: przede wszystkim jakość oliwek, z których została wytłoczona oliwa, moment ich zbioru (stopień dojrzałości), sposób zbioru, czas jaki upłynął od momentu zbioru do przetworzenia, proces tłoczenia, a w Akademii zachodzą przeróżne procesy, bo żeby nadać wyjątkowy smak oliwie extra virgen musimy wiedzieć czy ją podgrzewać czy nie a jeżeli tak to kiedy i do jakich smaków. Myślimy że te wszystkie odpowiedzi znajdziecie kosztując ją już w pierwszej kropli naszej Oliwy Buona Akademia Italiana.