WARSZTATY PIZZERMEN

Home  >>  WARSZTATY PIZZERMEN

WŁOSKA PIZZA

KUCHNIA WŁOSKA- WARSZTATY Z PIZZY

2 LISTOPADA 2020

więcej warsztatów znajdziecie na stronie La Famiglia Facebook w wydarzeniach

Podczas warsztatów poznasz tradycyjne przepisy w nowej odsłonie. NAUCZYMY CIĘ ROBIĆ PRAWDZIWĄ PIZZĘ, TAKĄ PRAWDZIWĄ W JAKICH W RESTAURACJI CZASEM NIE MAJĄ. ZROBISZ JĄ SOBIE SAM W DOMU PO TO JEST TEN WARSZTAT. 

Prowadzący Warsztaty Trener Krystian Szymaniewicz inspiracje zaczerpnięte z własnej pasji do gotowania podczas Warsztatów Kulinarnych gdzie wspólnie z Kucharzami odkrywał nowe smaki 

Warsztaty dla Każdego!!!!!!!! 

Warsztat trwa w godz. 17:00-21:00  w dniu 02/11/2020

Nie dokonujemy jakichkolwiek rezerwacji tylko wpłata na konto jest potwierdzeniem uczestnictwa , po skontaktowaniu się z nami czy są wolne miejsca masz 48 godz. na wpłatę

Koszt Warsztatów 270 zł !!!!!!!!!

Wpłaty należy dokonać na konto podając imię i nazwisko

77 1320 1537 2544 2001 3000 0001

Miejsce Wydarzenia w Restauracji La Famiglia Ul ARMII KRAJOWEJ 30  W BŁAŻOWEJ

tel 504-163-299

 

Serdecznie zapraszamy!

 PONIEDZIAŁEK  OD GODZINY 17: 00

Tematyczne warsztaty kulinarne dla kucharzy, amatorów i pasjonatów kuchni *

• 10-osobowa grupa szkoleniowa

ZACZYNAMY  PRZYGODĘ KULINARNĄ….

KAMERALNE SPOTKANIA

Kursy gotowania kuchni  włoskiej, hiszpańskiej i europejskiej  obalają mity na temat tej najbardziej znanej kuchni świata.

Prawda o pizzy i klasycznych sosach, wojna między masłem a oliwą, porywające historie tradycyjnych potraw, a wszystko w niepowtarzalnej oprawie nietuzinkowego kursu gotowania pod okiem szalonego pasjonata kuchni Włoskiej i jednocześnie Mistrza Kuchni.

Lekcje gotowania kuchni włoskiej prowadzi Mistrz Kuchni Chef Krystian Szymaniewicz Absolwent ITALIAN CHEF ACADEMY i Scuola Nazionale di Pizza w Rzymie Kucharz słynnych rzymskich restauracji: „I Bufalini”, „Fluid”, „Mascalzone Romano” Uczeń Mistrza Daniele Garuby Właściciel Restauracji „Angolo Dell Pizza” w Rzymie Były Szef Kuchni „Ristorante Sicilia” w Rzeszowie, który służył przykładem i doświadczeniem kulinarnym podczas Kuchennych Rewolucji Magdy Gessler w TVN dla innej restauracji.

Szef Kuchni  w La Famiglia Ristorante & Pizzeria Rzeszów / BŁAŻOWA 

Kucharz i Trener w

 Akademia Italiana

Miejsce:BŁAŻOWA

w La Famiglia Ristorante & Pizzeria 

Czas trwania: 4 godz. 

Indywidualne Szkolenia

UWAGA Nabór Rozpoczęty „.

Przykładowy PROGRAM

Szkolenia kulinarne Wariacje kulinarne, nowe trendy sztuki kulinarnej.

Dania krytykowane przez Magdę Gessler oraz  Macieja Kuronia znanego kucharza, dziennikarza i publicystę Kulinarnego oraz wieku kucharzy z gwiazdkami  Michelin 

Zapraszam do udziału w szkoleniach kulinarnych:

1. Carving – sztuka dekoracji potraw. Polega na wycinaniu dekoracji z warzyw i owoców, którymi dekorujemy stoły szwedzkie i bankiety.

2. Technika przygotowań potraw z ryb (ryby świata). Sporządzanie potraw z ryb i owoców morza, poprzez wydobycie nowymi technologiami właściwości smakowych i aromatycznych. Różnorodne sposoby serwowania ryb i owoców morza – kreatywne łączenie smaków.

3. Sałatki świata – zakąski zimne i gorące. Sporządzanie dań lekkostrawnych poprzez kreatywne łączenie kuchni różnych narodów.

4. Trendy i techniki kulinarne (kuchnia fusion, kuchnia molekularna, gotowanie w delcie, techniki gotowania w próżni). Nowe technologie wykorzystywane w nowoczesnej kuchni, minimalizowanie strat wagowych, wydobywanie efektywnych smaków poprzez ograniczenie strat witamin i składników mineralnych.

5. Kuchnia pięciu przemian – zdrowa żywność (light fitness). Kreatywne łączenie smaków i dobór składników, połączenie kuchni azjatyckiej z kuchnią europejską. Komponowanie potraw w sposób zabezpieczający dzienną rację zapotrzebowania naszego organizmu poprzez dostarczenie wszystkich składników mineralnych i witamin.

6. Szkolenia HORECCA – gastronomiczne kurs kelnerski, barmański, catering, mała gastronomia, manager restauracji.

7. Szkolenia zarządzania managerski, zarządzania zasobami ludzkimi, zarządzania w przedsiębiorstwie sieciowym, kurs zarządzania czasem.

Instrukcja robienia SUSHI

Makaron, owoce morza, mięsa, zupy, przystawki, desery, ryby, – czyli podstawa włoskiego menu. itp

We włoskiej kuchni makarony figurują, jako „primi piatti”, czyli pierwsze danie, mięsa, jako secondo, choć nie zawsze, …dlatego zapraszam na wspaniałą przygodę kulinarną.

Szkolenie pozwoli poznać tajniki kuchni włoskiej i Europejskiej możliwość przygotowywania dań w sposób oryginalny.

 Prawdziwi Chefowie Kuchni z Gwizdkami Michelin którzy szkolili również naszego Chefa Krystiana Szymaniewicza będą się temu przyglądać .

Gotuj z Szefami i stań się jak MasterChef.

Koszt warsztatów to 270 zł os.

Zapewniamy produkty do przygotowania potraw, sprzęt, otrzymają Państwo także skrypt z przepisami!

O udziale w warsztatach decyduje kolejność zgłoszeń i wpłat.

Nr konta: 77 1320 1537 2544 2001 3000 0001 

w tytule należy podać Imię i Nazwisko.

Zapisy i szczegóły:

Kontakt  pod  nr. 504-163-299  

lafamiglia.blazowa@onet.pl

 

Facebook

Loading...