Untitled

Home  >>  Untitled

 

Kuchnia Hiszpańska – Kraj Basków

Kuchnia Hiszpańska

Andaluzja, Katalonia, Kraj Basków, Walencja, każdy region rządzi się swoimi prawami, również tymi kulinarnymi. Różnice geograficzne, dostęp do morza, tereny górzyste, wpływy arabskie to tylko niektóre z czynników, które kształtują tę niesamowitą kuchnię. Jedno na pewno jest wspólne dla wszystkich – mnóstwo świetnej jakości oliwy i szacunek dla rodzimych produktów.
 
Podczas warsztatów poznasz tradycyjne przepisy w nowej odsłonie. Cykl Kuchni Hiszpańskiej rozpoczniemy od regionu – Kraj Basków.
Prowadzący Warsztaty Trener Krystian Szymaniewicz inspiracje zaczerpnięte od Kucharzy z Akademii Inspiracji Makro Polska podczas Warsztatów Kulinarnych gdzie wspólnie z Kucharzami odkrywał nowe smaki Między innymi od takich którzy 
Ukończyli  legendarną szkołę Le Cordon Bleu na kierunku kucharskim i cukierniczym. Odbyli staż z certyfikatem w Ritz Escoffier (*** Michelin). Wiele lat pracowali i praktykowali u boku znakomitych szefów kuchni, takich jak Gordon Ramsey, Alain Ducasse, Jamie Simpson, Michel Roth , a po powrocie do Polski zostali  Szefami Kuchni  
Warsztaty dla Każdego!!!!!!!!
 
Warsztat trwa w godz. 17:00-22:00
 
Nie dokonujemy jakichkolwiek rezerwacji tylko wpłata na konto jest potwierdzeniem uczestnictwa , po skontaktowaniu się z nami czy są wolne miejsca masz 48 godz. na wpłatę
 
Koszt Warsztatów 150 zł !!!!!!!!!
Wpłaty należy dokonać na konto podając imię i nazwisko
77 1320 1537 2544 2001 3000 0001
Miejsce Wydarzenia Rzeszów Krzyżanowskiego 6 d w Restauracji La Famiglia
tel 504-163-299
 

Serdecznie zapraszamy!

 

 

 Poniedziałek OD GODZINY 17: 00

Tematyczne warsztaty kulinarne dla kucharzy, amatorów i pasjonatów kuchni *

• 10-osobowa grupa szkoleniowa

ZACZYNAMY  PRZYGODĘ KULINARNĄ….

KAMERALNE SPOTKANIA

Kursy gotowania kuchni  włoskiej, hiszpańskiej i europejskiej  obalają mity na temat tej najbardziej znanej kuchni świata.

Prawda o pizzy i klasycznych sosach, wojna między masłem a oliwą, porywające historie tradycyjnych potraw, a wszystko w niepowtarzalnej oprawie nietuzinkowego kursu gotowania pod okiem szalonego pasjonata kuchni Włoskiej i jednocześnie Mistrza Kuchni.

Lekcje gotowania kuchni włoskiej prowadzi Mistrz Kuchni Chef Krystian Szymaniewicz Absolwent ITALIAN CHEF ACADEMY i Scuola Nazionale di Pizza w Rzymie Kucharz słynnych rzymskich restauracji: „I Bufalini”, „Fluid”, „Mascalzone Romano” Uczeń Mistrza Daniele Garuby Właściciel Restauracji „Angolo Dell Pizza” w Rzymie Były Szef Kuchni „Ristorante Sicilia” w Rzeszowie, który służył przykładem i doświadczeniem kulinarnym podczas Kuchennych Rewolucji Magdy Gessler w TVN dla innej restauracji.

Szef Kuchni  w La Famiglia Ristorante & Pizzeria Rzeszów 

Kucharz i Trener w

” Buona Akademia Italiana Sp z o.o.”

Miejsce: Rzeszów

w La Famiglia Ristorante & Pizzeria 

Czas trwania: 5 godz. 

Indywidualne Szkolenia

UWAGA Nabór Rozpoczęty „.

Przykładowy PROGRAM

Szkolenia kulinarne Wariacje kulinarne, nowe trendy sztuki kulinarnej.

Dania krytykowane przez Magdę Gessler oraz  Macieja Kuronia znanego kucharza, dzienikarza i publicyste Kulinarnego oraz wieku kucharzy z gwiazdkami  Michelin 

Zapraszam do udziału w szkoleniach kulinarnych:

1. Carving – sztuka dekoracji potraw. Polega na wycinaniu dekoracji z warzyw i owoców, którymi dekorujemy stoły szwedzkie i bankiety.

2. Technika przygotowań potraw z ryb (ryby świata). Sporządzanie potraw z ryb i owoców morza, poprzez wydobycie nowymi technologiami właściwości smakowych i aromatycznych. Różnorodne sposoby serwowania ryb i owoców morza – kreatywne łączenie smaków.

3. Sałatki świata – zakąski zimne i gorące. Sporządzanie dań lekkostrawnych poprzez kreatywne łączenie kuchni różnych narodów.

4. Trendy i techniki kulinarne (kuchnia fusion, kuchnia molekularna, gotowanie w delcie, techniki gotowania w próżni). Nowe technologie wykorzystywane w nowoczesnej kuchni, minimalizowanie strat wagowych, wydobywanie efektywnych smaków poprzez ograniczenie strat witamin i składników mineralnych.

5. Kuchnia pięciu przemian – zdrowa żywność (light fitness). Kreatywne łączenie smaków i dobór składników, połączenie kuchni azjatyckiej z kuchnią europejską. Komponowanie potraw w sposób zabezpieczający dzienną rację zapotrzebowania naszego organizmu poprzez dostarczenie wszystkich składników mineralnych i witamin.

6. Szkolenia HORECCA – gastronomiczne kurs kelnerski, barmański, catering, mała gastronomia, manager restauracji.

7. Szkolenia zarządzania managerski, zarządzania zasobami ludzkimi, zarządzania w przedsiębiorstwie sieciowym, kurs zarządzania czasem.

Instrukcja robienia SUSHI

Makaron, owoce morza, mięsa, zupy, przystawki, desery, ryby, – czyli podstawa włoskiego menu. itp

We włoskiej kuchni makarony figurują, jako „primi piatti”, czyli pierwsze danie, mięsa, jako secondo, choć nie zawsze, …dlatego zapraszam na wspaniałą przygodę kulinarną.

Szkolenie pozwoli poznać tajniki kuchni włoskiej i Europejskiej możliwość przygotowywania dań w sposób oryginalny.

 Prawdziwi Chefowie Kuchni z Gwizdkami Michelin którzy szkolili również naszego Chefa Krystiana Szymaniewicza będą się temu przyglądać .

Gotuj z Szefami i stań się jak MasterChef.

Koszt warsztatów to 150 zł os.

Zapewniamy produkty do przygotowania potraw, sprzęt, otrzymają Państwo także skrypt z przepisami!

O udziale w warsztatach decyduje kolejność zgłoszeń i wpłat.

Nr konta: 77 1320 1537 2544 2001 3000 0001 

w tytule należy podać Imię i Nazwisko.

Zapisy i szczegóły:

Kontakt  pod  nr. 504-163-299  

buona.akademiaitaliana@onet.pl

 

Facebook

Loading...