Grupa Początkująca Zapisy w Buona Akademia Italiana 2019

Home  >>  Grupa Początkująca Zapisy w Buona Akademia Italiana 2019

„2019  Startujemy  Zimowe Warsztaty Kulinarne  ”

14/01/2019 

 

Startujemy 2019r

 

W

KAŻDY Poniedziałek OD GODZINY 17: 00

Tematyczne warsztaty kulinarne dla kucharzy, amatorów i pasjonatów kuchni *

• 15-osobowa grupa szkoleniowa

ZACZYNAMY XX SEMESTR Z PRZYGODĄ KULINARNĄ….

KAMERALNE SPOTKANIA

Kursy gotowania kuchni włoskiej obalają mity na temat tej najbardziej znanej kuchni świata.

Prawda o pizzy i klasycznych sosach, wojna między masłem a oliwą, porywające historie tradycyjnych potraw, a wszystko w niepowtarzalnej oprawie nietuzinkowego kursu gotowania pod okiem szalonego pasjonata kuchni Włoskiej i jednocześnie Mistrza Kuchni.

Lekcje gotowania kuchni włoskiej prowadzi Mistrz Kuchni Chef Krystian Szymaniewicz Absolwent ITALIAN CHEF ACADEMY i Scuola Nazionale di Pizza w Rzymie Kucharz słynnych rzymskich restauracji: „I Bufalini”, „Fluid”, „Mascalzone Romano” Uczeń Mistrza Daniele Garuby Właściciel Restauracji „Angolo Dell Pizza” w Rzymie Były Szef Kuchni „Ristorante Sicilia” w Rzeszowie, który służył przykładem i doświadczeniem kulinarnym podczas Kuchennych Rewolucji Magdy Gessler w TVN dla innej restauracji.

Szef Kuchni i właściciel w La Famiglia Ristorante & Pizzeria Rzeszów 

Kucharz i Trener w

” Buona Akademia Italiana Sp z o.o.”

Miejsce: Rzeszów

w La Famiglia Ristorante & Pizzeria 

Czas trwania: 5 godz. każde zajęcia ( ilość spotkań 8x )

Indywidualne Szkolenia

UWAGA Nabór Rozpoczęty „.

Przykładowy PROGRAM

Szkolenia kulinarne Wariacje kulinarne, nowe trendy sztuki kulinarnej.

Dania krytykowane przez Magdę Gessler oraz  Macieja Kuronia znanego kucharza, dzienikarza i publicyste Kulinarnego oraz wieku kucharzy z gwiazdkami  Michelin 

Zapraszam do udziału w szkoleniach kulinarnych:

1. Carving – sztuka dekoracji potraw. Polega na wycinaniu dekoracji z warzyw i owoców, którymi dekorujemy stoły szwedzkie i bankiety.

2. Technika przygotowań potraw z ryb (ryby świata). Sporządzanie potraw z ryb i owoców morza, poprzez wydobycie nowymi technologiami właściwości smakowych i aromatycznych. Różnorodne sposoby serwowania ryb i owoców morza – kreatywne łączenie smaków.

3. Sałatki świata – zakąski zimne i gorące. Sporządzanie dań lekkostrawnych poprzez kreatywne łączenie kuchni różnych narodów.

4. Trendy i techniki kulinarne (kuchnia fusion, kuchnia molekularna, gotowanie w delcie, techniki gotowania w próżni). Nowe technologie wykorzystywane w nowoczesnej kuchni, minimalizowanie strat wagowych, wydobywanie efektywnych smaków poprzez ograniczenie strat witamin i składników mineralnych.

5. Kuchnia pięciu przemian – zdrowa żywność (light fitness). Kreatywne łączenie smaków i dobór składników, połączenie kuchni azjatyckiej z kuchnią europejską. Komponowanie potraw w sposób zabezpieczający dzienną rację zapotrzebowania naszego organizmu poprzez dostarczenie wszystkich składników mineralnych i witamin.

6. Szkolenia HORECCA – gastronomiczne kurs kelnerski, barmański, catering, mała gastronomia, manager restauracji.

7. Szkolenia zarządzania managerski, zarządzania zasobami ludzkimi, zarządzania w przedsiębiorstwie sieciowym, kurs zarządzania czasem.

Instrukcja robienia SUSHI

Makaron, owoce morza, mięsa, zupy, przystawki, desery, ryby, – czyli podstawa włoskiego menu. itp

We włoskiej kuchni makarony figurują, jako „primi piatti”, czyli pierwsze danie, mięsa, jako secondo, choć nie zawsze, …dlatego zapraszam na wspaniałą przygodę kulinarną.

Szkolenie pozwoli poznać tajniki kuchni włoskiej i Europejskiej możliwość przygotowywania dań w sposób oryginalny.

 Prawdziwi Chefowie Kuchni z Gwizdkami Michelin którzy szkolili również naszego Chefa Krystiana Szymaniewicza będą się temu przyglądać .

Gotuj z Szefami i stań się jak MasterChef.

Koszt warsztatów to 1300 zł os.

Cena promocyjna do końca grudnia 2018 –    1200 zł

Zapewniamy produkty do przygotowania potraw, sprzęt, otrzymają Państwo także skrypt z przepisami!

O udziale w warsztatach decyduje kolejność zgłoszeń i wpłat.

Nr konta: 77 1320 1537 2544 2001 3000 0001 

w tytule należy podać Imię i Nazwisko.

Zapisy i szczegóły:

Kontakt  pod  nr. 504-163-299  

buona.akademiaitaliana@onet.pl

Na koniec każdego kursu uczestnicy otrzymają zarejestrowany w

RIS: 2.18/00171/2017 Dyplomy/Zaświadczenia potwierdzające udział w warsztatach.

 

Facebook

Loading...