Trener

Home  >>  Trener

Zdjęcie w kole

Krystian Szymaniewicz

Praca i doświadczenie w zdobytym zawodzie pozwoliła mu na otworzenie własnej restauracji o nazwie Angolo dell pizza w Rzymie, gdzie nabierał jeszcze większego zapału do sztuki gotowania łącząc ją, jako swoją pasję i zamiłowanie do tego zawodu. W 2010 roku przyjechał do Polski propagować ulubioną włoską kuchnię poprzez prowadzenie szkoleń w rzeszowskich restauracjach. Dla Krystiana Rzeszów stał się kolejnym rodzinnym miastem tu otworzył swoją Pizzerię Sale & Pepe, która zdobyła tytuł na Najpopularniejszej Pizzerii w Rzeszowie” w 2012 roku wygrywając ranking. Zdobywane sukcesy przyniosły mu kolejne wyzwania. W nowo powstałej przez niego nazwy Restauracji Sapori Italiani, obejmując stanowisko Szefa Kuchni. Stworzył nowe Menu, które głównie nakierowane jest na kuchnie rzymską i cieszy się wielkim powodzeniem.

 


Krystian Szymaniewicz to utytułowany Mistrz Kuchni niebojący się w przygotowaniu dań dla najbardziej znanych polityków, biznesmenów, aktorów, piosenkarzy i sportowców zarówno w Polsce, jaki i we Włoszech. Ekspert i doradca kulinarny oraz ambasador znanych włoskich marek w Polsce. Autorytet kulinarny. Udziela konsultacji przy otwieraniu restauracji, tworzy receptury dla gastronomii i przemysłu spożywczego, przeprowadza pokazy kulinarne i szkolenia z zakresu kuchni włoskiej i polskiej.


Oficjalnie „Mistrz Kuchni” Krystian Szymaniewicz posiadający uprawnienia, jako wykładowca pozaszkolnych form kształcenia, instruktor praktycznej nauki zawodu w zakładach pracy. Pomysłodawca stworzenia Akademii Kulinarnej w Rzeszowie z możliwością prowadzenia warsztatów kulinarnych opartych nie tylko w praktyce, ale i w teorii, szkolenia długo stażowe dla osób, które chciałyby zdobywać wiedzę nie formie szkolnej, lecz zawodowej pozwalające uzyskać tytuł czeladniczy w tym zawodzie zdając egzamin w Domu Rzemiosła.


 

Były Szef Kuchni Hotelu **** w Bacówka Radawa SPA w Radawie 


 

Zdaniem Krystiana, dobry i zgrany zespół to podstawa sukcesu każdej restauracji. Ceni swoich współpracowników za ciekawe pomysły i eksperymentowanie w dążeniu do osiągnięcia idealnego, wspólnego smaku oraz wyglądu potraw. Jego ulubioną kuchnią jest śródziemnomorska, w której istotą potrawy jest jej naturalny smak oraz świeżość produktów i bogactwo ziół.


 

Na rynku Rzeszowskim jego misją jest promocja kuchni śródziemnomorskiej. Zaprasza do spróbowania swoich dań w Restauracji ”  La Famiglia” 

 Stwórca i Pomysłodawca Akademii Kulinarnej w Rzeszowie 


 

Pasjonat kuchni włoskiej, starej kuchni polskiej. Jego hobby, wędkarstwo, kulinarne szkolenie młodzieży, motoryzacja i wszystko, co związane z gastronomią. Wolny czas uwielbia spędzać w gronie rodzinnym a zwłaszcza ze swoją małą córeczką.


Facebook

Loading...