Zimowe Warsztaty 05 styczeń 2016
“Zimowe Warsztaty Kulinarne u Chefa”.
Start 05/01/2016.
W każdy czwartek od godziny 17:00 GRUPA “A” zaawansowana
W każdy wtorek 17:00 GRUPA “B” POCZĄTKUJĄCA
Tematyczne warsztaty kulinarne dla kucharzy, amatorów i pasjonatów kuchni *.
• 10-osobowe grupy szkoleniowe
ZACZYNAMY II SEMESTR Z PRZYGODĄ KULINARNĄ….
KAMERALNE SPOTKANIA I ZAPISY DO KOŃCA GRUDNIA
Kursy gotowania kuchni włoskiej obalają mity na temat tej najbardziej znanej kuchni świata.
Prawda o pizzy i klasycznych sosach, wojna między masłem a oliwą, porywające historie tradycyjnych potraw, a wszystko w niepowtarzalnej oprawie nietuzinkowego kursu gotowania pod okiem szalonego pasjonata kuchni Włoskiej i jednocześnie Mistrza Kuchni.
Lekcje gotowania kuchni włoskiej prowadzi Mistrz Kuchni Chef Krystian Szymaniewicz Absolwent ITALIAN CHEF ACADEMY i Scuola Nazionale di Pizza w Rzymie Kucharz słynnych rzymskich restauracji: “I Bufalini”, “Fluid”, “Mascalzone Romano” Uczeń Mistrza Daniele Garuby Właściciel Restauracji “Angolo Dell Pizza” w Rzymie Szef Kuchni “Ristorante Sicilia” w Rzeszowie który służył przykładem i doświadczeniem kulinarnym podczas Kuchennych Rewolucji Magdy Gessler w TVN dla innej restauracji.
WŁAŚCICIEL FIRMY SZKOLENIOWEJ
” Buona Akademia Italiani Sp z o.o.”
W programie:
Miejsce: Rzeszów
Czas trwania: 5 godz każde zajęcia ( ilość spotkań 8x )
Indywidualne Szkolenia “UWAGA Nabór Rozpoczęty “.
Przykładowy PROGRAM
Szkolenia kulinarne Wariacje kulinarne, nowe trendy sztuki kulinarnej.
Zapraszam do udziału w szkoleniach kulinarnych:
1. Carving – sztuka dekoracji potraw. Polega na wycinaniu dekoracji z warzyw i owoców, którymi dekorujemy stoły szwedzkie i bankiety. Dziedzina ta bardzo rozwija się w dzisiejszej gastronomii.
2. Technika przygotowań potraw z ryb (ryby świata). Sporządzanie potraw z ryb i owoców morza, poprzez wydobycie nowymi technologiami właściwości smakowych i aromatycznych. Różnorodne sposoby serwowania ryb i owoców morza – kreatywne łączenie smaków.
3. Sałatki świata – zakąski zimne i gorące. Sporządzanie dań lekkostrawnych poprzez kreatywne łączenie kuchni różnych narodów.
4. Trendy i techniki kulinarne (kuchnia fusion, kuchnia molekularna, gotowanie w delcie, techniki gotowania w próżni). Nowe technologie wykorzystywane w nowoczesnej kuchni, minimalizowanie strat wagowych, wydobywanie efektywnych smaków poprzez ograniczenie strat witamin i składników mineralnych.
5. Kuchnia pięciu przemian – zdrowa żywność (light fitness). Kreatywne łączenie smaków i dobór składników, połączenie kuchni azjatyckiej z kuchnią europejską. Komponowanie potraw w sposób zabezpieczający dzienną rację zapotrzebowania naszego organizmu poprzez dostarczenie wszystkich składników mineralnych i witamin.
6. Szkolenia HORECCA – gastronomiczne kurs kelnerski, barmański, catering, mała gastronomia, manager restauracji.
7. Szkolenia zarządzania managerski, zarządzania zasobami ludzkimi, zarządzania w przedsiębiorstwie sieciowym, kurs zarządzania czasem.
Instrukcja robienia SUSHI
Makaron, owoce morza, mięsa, zupy, przystawki,desery, ryby – czyli podstawa włoskiego menu.itp We włoskiej kuchni makarony figurują jako “primi piatti”, czyli pierwsze danie, mięsa jako secondo choć nie zawsze…dlatego zapraszam na wspaniałą przygodę kulinarną.
Szkolenie pozwoli poznać tajniki kuchni włoskiej i Europejskiej możliwość przygotowywania dań w sposób oryginalny.
Specjalni Goście Prawdziwi Chefowie Kuchni zaproszeni na tą okazję.
Gotuj z Szefami i stań się jak Top Chef.
Znakomity Bufet Dla Każdego a do tego Wino Kawa Czekolada i rozgrzewający
Grzaniec Galicyjski na dzień dobry od MasterChef
by umilić Zimowe Wieczory u Chefa
Wkrótce Transmisja na Żywo
Proszę o kontakt pod 731-246-148 lub SMS w celu uzyskania informacji o wolnych miejscach.
Na koniec każdego kursu uczestnicy otrzymają Dyplomy/Zaświadczenia potwierdzające udział w warsztatach.
Dokumenty do pobrania:
Formularz zgłoszeniowy GRUPA “A” | Formularz zgłoszeniowy GRUPA “B” |